dimecres, 5 de juny del 2013

Kirk Douglas, Silvana Mangano i Rossana Podestá donen el tret de sortida a Univers Homer

La projecció de la pel·lícula Ulises, de Mario Camerini (1954), interpretada per Kirk Douglas (Ulisses), Silvana Mangano (Penèlope i Circe), Rossana Podestá (Nausica) i Anthony Quinn (Antinous) va donar aquest dimarts el tret de sortida a les activitats d'Univers Homer. La pel·lícula va ser presentada per Rafael Masià, que l'any 2004 va ser l'impulsor de les activitats commemoratives del centenari del Bloomsday (el dia que transcorre l’acció de la novel·la Ulisses de James Joyce, el 16 de juny de 1904) i que van ser l'embrió del projecte Univers, que enguany arriba a la desena edició.

Precisament pel fet de ser la desena edició s'ha retornat a Ulisses, però enlloc del personatge de Joyce ara es tracta de l'Ulisses primigeni, el d'Homer, amb la qual cosa Univers Homer és un retorn a l'origen del projecte i, alhora, a l'origen de la literatura occidental.

Guillem Terribas -a l'esquerra de la fotografia- va recordar com Rafael Masià -al mig, amb el micròfon a la mà- buscava suports per engegar el projecte, que va passar de ser un homenatge a Joyce a ser un programa anual dedicat a una figura de les lletres universals en el qual s'han implicat, a banda de les institucions que hi donen suport, altres ciutadans a títol individual -en qualitat de lectors i lletraferits- com el mateix Guillem Terribas, el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós, Josep Maria Claveguera o l'escriptor Vicenç Pagès-Jordà. A la fotografia, d'esquerra a dreta: Guillem Terribas, Rafael Masià, Lluís Freixas (Casa de Cultura de Girona) i Glòria Granell (Escola Municipal d'Humanitats). Salvador Garcia-Arbós tirava la fotografia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada