divendres, 10 de juny del 2011




Os Mistérios de Lisboa. What the tourist should see és un reportatge sobre la ciutat de Lisboa filmat seguint la guia turística que Fernando Pessoa escrigué l’any 1925. Es tracta d’un homenatge al poeta i a aquells racons de la ciutat que considerava que tenien especial interès. la versió original està narrada per Peter Coyote en anglès donat que el text original també fou redactat en aquesta llengua. A la versió espanyola tenim la veu en off d’Imanol Arias que ens transporta pels carrers i monuments de la ciutat de l’Atlàntic.
Seguint la pauta de Pessoa, un lisboeta exiliat, arribem a percebre, com ell mateix se sentia, que podem ser “estrangers aquí com en qualsevol altre lloc”. La ciutat que apareix en aquestes imatges no és la Lisboa de les postals o els tòpics sinó la dels rastres, dels carrerons en els que cada pas ens desvetlla un nou secret.
Amb aquest film sabrem molt més. Tot i que mai ho podrem saber tot.

A la cafeteria de La Mercè podreu visionar aquest DVD en loop durant tots aquests dies que celebrem l'Univers Pessoa, si us acosteu també podreu consultar la guia i el plànol de la ciutat que acompanyen el film.

Aquest DVD és una cessió gentilesa de CENTRO DE LÍNGUA PORTUGUESA/
INSTITUTO CAMÕES DE BARCELONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada