dimarts, 12 de juny del 2012

Projecció del documental Los libros y la noche

Avui (a partir de les 8 del vespre) projectem al Museu del Cinema el documental Los libros y la noche de Tristan Bauer.

Barreja de documental i ficció Los libros y la noche és una aproximació a l'univers de l'escriptor Jorge Luis Borges a través de la recreació d'algunes de les seves obres i l'escenificació de diversos aspectes del seu pensament i de la seva vida. El títol prové de la primera estrofa del Poema de los dones que fa referència a la seva condició d'escriptor i bibliotecari cec: "Nadie rebaje a làgrima o reproche / esta declaración de la maestría / de Dios, que con magnífica ironía, / me dio a la vez los libros y la noche".

El documental està dirigit per Tristan Bauer, un dels cineastes argentins més avantguardistes, ha dedicat algunes peces a escriptors de referència com Julio Cortázar. Entre les pel·lícules que ha filmat en destaca la multipremiada Iluminados por el fuego (2005), una pel·lícula que ha rebut més de 21 premis.

Presentarà la pel·lícula Antoni Martí Monterde escriptor i professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. A banda de diversos articles sobre Josep Pla, Walter Benjamin, Joan Fuster o Xavier de Maistre, Martí ha publicat com a assagista  J. V. Foix o la solitud de l'escriptura (Premi Joaquim Xirau 1997, Edicions 62, 1998), L'erosió (2001; premi dels Escriptors Valencians, 2002), relat d'un viatge literari a l'Argentina, concretament a Buenos Aires i Rosario i Poética del Café. Un espacio de la modernidad literaria europea, (finalista del premi Anagrama d'assaig, 2007) i que indaga sobre l'evolució i actualitat dels cafès literaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada