dijous, 26 de maig del 2011

Univers Pessoa: la programació


Univers Pessoa pretén acostar el possible lector a la complexa figura de l’escriptor portuguès des de diverses òptiques i sense renunciar ni al rigor ni a l’amenitat. El programa (cliqueu aquí per baixar-vos el PDF o) inclou lectures (dramatitzades, il·lustrades amb projeccions fotogràfiques, dramatitzades o al carrer), una doble conferència, una tertúlia amb tast gastronòmic inclòs, cinema, exposicions dels fons bibliogràfics de -i sobre- Pessoa de les biblioteques públiques de Girona, Salt i Sarrià i la Llibreria 22. També s’ha editat una guia bibliogràfica, consultable a internet, a cura de les biblioteques participants, i els seus clubs de lectura llegeixen i comenten Pessoa coincidint amb la celebració de les activitats programades.

Tan la Guia com el programa d'activitats són consultables des d'aquest bloc, als enllaços de la banda dreta de la pàgina.

Fernando Pessoa (Lisboa, 1888-1935) està considerat un dels més grans poetes de la llengua portuguesa i de tota la literatura occidental. La gran aportació estètica i literària de Pessoa va ser la creació dels heterònims: autors ficticis com Ricardo Reis, Álvaro Campos o Alberto Caeiro, que molt més enllà d’un mer pseudònim constitueixen personalitats amb identitat, dades biogràfiques, i una veu artística pròpia que els converteixen en una sòlida realitat literària.

A la fotografia, Fernando Pessoa en una taverna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada